Cine suntem?

Hai să ne cunoaștem! 

Iată câteva informații despre noi și despre ideile noastre.

EcoMind este un ONG creat de o echipă de oameni pasionați și iubitori de natură și animale. Iar ceea ce ne-a motivat să începem acest proiect este faptul că ne dorim să trăim pe o planetă sănătoasă, unde natura, animalele și oamenii se dezvoltă armonios.


 Vrem să contribuim la crearea unui mediu înconjurător mai curat și la utilizarea responsabilă a resurselor pe care ni le oferă Pământul. 


Te invităm să ni te alături în această călătorie și împreună să creăm o strânsă comuniune între oameni, natură și animale.

Misiunea noastră

Misiunea noastră se bazează pe trei piloni principali care sunt interconectați.

Animale

Ne dorim să contribuim la bunăstarea animalelor, atât sălbatice, cât și a celor de companie.

Natură

Ne dorim să o ocrotim și să dezvoltăm comportamente, atitudini și un mod de viață sustenabil și care asigură protecția acesteia.

Sănătate mintală

Ne dorim să încurajăm adoptarea unor comportamente și credințe sănătoase pentru o viață mai fericită.

© Iulia-Paula Dezmirean

Animale

Vrem să fim vocea necuvântătoarelor și să ajutăm la protecția lor și la cultivarea unor atitudini ale oamenilor optime față de acestea (Animalele sunt deseori folosite în industriile de entertainment, fashion, cosmetice, medicală sau a mâncării, iar cererea mare de astfel de produse/servicii încurajează dezvoltarea acestor practici.


În același timp, abuzurile față de animale sunt tot mai frecvente, iar noi suntem de părere că orice ființă are dreptul la o viață bună și liniștită, lipsită de durere și exploatare, într-un habitat sustenabil.

© Mădălina Bejinariu

Natură

Iubim natura, copacii, râurile, mările, oceanele, pădurile, zăpada, soarele, dar și ploaia. Iubim tot ce ne înconjoară, iubim să ne clătim ochii cu culorile toamnei, să ne jucăm cu zăpadă, să simțim adierea vântului de primăvară și mirosul naturii care se trezește, dar să ne și plimbăm prin munți și să descoperim locuri noi în zile însorite.


Noi, oamenii, suntem parte integrantă din natură, și considerăm că trebuie să o protejăm cu orice preț.

© Iulia-Paula Dezmirean

Sănătate Mintală

Sănătatea mintală este un subiect căruia i se acordă din ce în ce mai multă atenție, fapt care ne încurajează și motivează. 

Starea noastră de bine, atât fizică, cât și emoțională influențează modul cum percepem diferite evenimente din viața noastră, dar și calitatea acesteia.


Sănătatea mintală este importantă în fiecare stadiu de dezvoltare al vieții noastre, iar adoptarea unor comportamente și credințe sănătoase ne ajută să facem față mai bine evenimentelor stresante, să facem alegeri mai bune și să trăim o viață mai fericită.

Cei trei piloni care stau la baza misiunii noastre sunt strâns interconectați. 

Un mediu sănătos, nepoluat, în care toate vietățile sunt prețuite, contribuie pozitiv la o stare de bine și satisfacție generală mai bună.


Timpul petrecut în natură ajută la ameliorarea simptomelor stresului, ne oferă calmul și relaxarea de care avem nevoie și contribuie pozitiv la bunăstarea generală.


În același timp, animalele sunt atât parte integrantă a naturii, cât și a vieții noastre. Numărul animalelor de companie este în continuă creștere, iar asta se datorează și beneficiilor cu care acestea vin.

Ne ajută să creștem suportul social, dar și să reducem simptomele singurătății, anxietății, depresiei (de aceea terapia asistată de animale este o ramură a psihologiei care se dezvoltă și îmbunătățește continuu). 


O bună comuniune între natură, animale și oameni este necesară și benefică, atât pentru noi, cei care trăim acum, cât și pentru generațiile următoare.

Acțiuni

Misiunea noastră este descrisă de mai multe acțiuni pe care vrem să le facem: 

© Iulia-Paula Dezmirean

Animale

 • Programe de educație bazată pe compasiune despre animale și învățare orientată spre comunitate;
 • Promovarea cunoștințelor și atitudinilor optime față de animale (deținere responsabilă a animalelor de companie, prevenția abuzului față de animale);

© Mădălina Bejinariu

Natură

 • Campanii de informare, conștientizare și promovare a unor subiecte ce țin de legată de schimbările climatice, poluarea mediului înconjurător, managementul și reciclarea deșeurilor, risipa alimentară, biodiversitate și protecția acesteia (promovarea faunei și florei caracteristică României, a eco-turismului etc) etc.

 • Evenimente de împădurire și ecologizare a zonelor poluate;

 • Promovarea unui stil de viață sănătos și prietenos cu mediul prin adoptarea unor comportamente sustenabile;
 • Oferirea unor soluții creative de reutilizare a deșeurilor;

Sursă foto: Unsplash

Sănătate mintală

 • Creșterea conștientizării asupra problemelor mintale și reducerea stigmei asociată cu acestea; 
 • Promovarea unor obiceiuri sănătoase care contribuie pozitiv la sănătatea mintală și starea de bine ale fiecăruia dintre noi.

Pe scurt, ne dorim să evidențiem beneficiile armoniei și echilibrului cu natura asupra stării noastre de sănătate (atât fizice, cât și psihice) și asupra nivelului general de satisfacție a vieții. Vrem să ajutăm oamenii să adopte comportamente sustenabile față de mediul înconjurător și să îi implicăm în acțiunile de voluntariat pe care le vom organiza. 


Astfel, dacă ne veți urmări parcursul și veți decide să luați parte la evenimentele pe care le vom organiza în viitor, veți avea ocazia să cunoașteți o echipă frumoasă și pasionată, care își dorește să protejeze Pământul și generațiile viitoare.

Viziunea noastră

Credem cu tărie că fiecare dintre noi poate produce o schimbare și ne dorim să venim cu ingredientele și argumentele care accelerează adoptarea unui stil de viață eco-friendly și sănătos, care la rândul lui crește armonia și echilibrul nostru cu natura.


În armonie și balanță cu natura

Armonia și echilibrul cu natura au beneficii nu numai asupra stării noastre de sănătate fizice, cât și asupra celei psihice și a nivelului general de satisfacție a vieții. 


Valorile după care ne ghidăm

 • Empatia și compasiunea - ne ajută să înțelegem oamenii, ce simt și ce gândesc și să ne conectăm cu ei și cu tine
 • Respectul - acceptăm oamenii așa cum sunt ei, le respectăm părerile și deciziile, chiar dacă poate, uneori, nu vom fi pe aceeași lungime de undă
 • Transparența - este cea care construiește încrederea, dar și relațiile sănătoase
 • Iubirea față de animale, natură și oameni - ce ne-am face fără ea?
 • Profesionalismul - responsabilitatea, dedicația și integritatea sunt elemente definitorii ale profesionalismului care ne ajută să ne desfășurăm activitatea
 • Răbdarea - schimbările necesită timp, resurse și efort, iar răbdarea este una dintre valorile definitorii ale muncii noastre
 • Optimismul și atitudinea pozitivă - ne ajută să fim mai deschiși la noi oportunități și perspective și ne alimentează nivelul de motivație

Echipa

Iar acum e timpul să cunoști echipa EcoMind!

președinte și co-FONDATOR

Mădălina Bejinariu

VICEPREȘEDINTE și co-FONDATOR

Vlad Helgiu


it

Alexandru Jurj


it

Alexandru Crăciunaș

FOtograf

Creator de conținut

Iulia Dezmirean


design

Cătălin Alb


CREATOR DE CONȚINUT

Mălina Amănăloie


CREATOR DE CONȚINUT

Bogdan Ionuțaș


Creator de conținut

Diana Mone


CREATOR DE CONȚINUT

Răzvan Teslaru

abonează-te la newsletter

Lasă-ți adresa de email mai jos

>