Află, tu ce poți face în luna #iuliefărăplastic?

Posted in Campania "Ce pot sa fac cu..?", Sustenabilitate on 14 June 2021 by Diana Mone , 0 Comments

În contextul actual, sunt sigură că fiecare dintre noi am avut cel puțin un moment de reflexie asupra anului trecut. Pentru întreaga umanitate a fost o “probă nouă” pentru care nu aveai de unde să știi cum să te pregătești și astfel a generat multe momente grele, însă printre acestea fiecare dintre noi a încercat să își creeze și cateva momente frumoase. În următoarele rânduri aș vrea să ne concentrăm pe ele.

 

Deși cu toții am experimentat poate momente de anxietate sau chiar claustrofobia de a exista între aceeași 4 pereți, toți am avut același loc de evadare: natura. Fie că a fost pentru o scurtă plimbare de unul singur sau poate câteva ore petrecute alături de prietenii tai, în locul ăla fain!

 

Natura a fost locul în care toți am putut sa ne refugiem. De aceea consider că acesta e un memento care va rămâne cu noi. Pentru asta este fundamental ca fiecare dintre noi să avem grijă de natură, fiecare în felul său; pentru ca ea, la randul ei, să aibă grijă de noi și să ne ofere acel sălaj de libertate, aer curat și bucurie, să ne ofere un loc în care să putem fi noi. 

 

În funcție de zona în care locuiești, poți avea în jurul tău o densitate mai mare sau mai mică a spațiilor verzi. Dar cred că e important, în special pentru cei care locuim în orașe mari, care se dezvoltă atât de dinamic, sa avem o atenție sporită către spațiul verde care ne înconjoară.

 

Să avem grijă de el, să-l menținem curat, pentru ca atunci când noi vom avea nevoie de el să fie pregătit să ne primească în brațele sale. Și să ne ofere adevăratul său potențial, astfel făcându-ne pe fiecare dintre noi să devenim niște oameni mai sănătoși, mai fericiți și mai calmi.„

 

Și dacă te întrebi ce poți face tu, personal, cred ca e vorba doar de bun simț. 

 

Să cureți după tine, să ai grijă de împrejurimi, să te interesezi ce poți face cu anumite lucruri pentru a le reda o nouă viață. 

 

La fel de important ar fi să devii un exemplu pentru cei din jurul tău. De la mic la mare să-i faci să înțeleagă care poate fi aportul lor pentru natură și cum fiecare acțiune pozitivă le conferă atât lor, cât și generațiilor viitoare un beneficiu. 

 

Iar aici, noi cei de la EcoMind, îți vom oferi informațiile necesare  pentru a face asta. Așa că.. continuă să ne urmărești și implică-te! Ca prima etapă a călătoriei noastre te invit sa ni te alături în susținerea campaniei “Ce pot face cu?” în luna următoare, Iulie fiind luna internațională fără plastic. Haide să fim proactivi împreună și să ajutăm planeta să fie mai sănătoasă atât pentru noi, cât și pentru cei din jurul nostru.

 

Loved this? Spread the word


About the Author

Diana Mone este o persoana care adesea îmbina interesul pentru scris, design și arte cu înclinația pentru domeniul tehnic, ceea ce îi definește formarea și cariera. Din anii de voluntariat, a înțeles impactul pe care fiecare dintre noi putem să îl avem asupra oamenilor din jur cât și asupra mediului înconjurător. Adeptă a schimbărilor mici dar de impact pe termen lung, încearcă să găsească rezolvări la problemele ce ne înconjoară, într-un mod cât mai eficient dar totodată cu grijă și respect pentru natură .

Diana Mone

Related posts

Animalele nu sunt cadouri

Read More

5 modele de brăduți de Crăciun eco

Read More

Care sunt principiile unui stil de viață prietenos cu mediul?

Read More
{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

abonează-te la newsletter

Lasă-ți adresa de email mai jos

>